下一主題 ›› 返回列表 ‹‹ 上一主題 發帖
Share to Facebook Share to Twitter Google

剛孚化出來的小騏驎羅漢

剛孚化出來的小騏驎羅漢

評分人數

• c280

本版限制顯示個人簽名

大家庭.

請問點生架?
羅漢唔會打交架咩?
點先可以令佢地唔打?

可唔可以教我呀?
男,女 分別要幾大條先可以一齊生bb?

回復 3# 水豚

羅漢唔會打交架咩?
花羅漢魚是一定會打交架所以要分開來養
騏驎羅漢是比較温和的品種公魚母魚配對前是會互咬嘴
等到不咬嘴時又一齐霸地盤就是配對成功啦
咁就要在佢霸的地盤上比块粗面瓦片或粗瓷磚都可
羅漢魚就會生蛋啦!

本版限制顯示個人簽名

剛孚化出來的小騏驎羅漢
benleehk168 發表於 2012-8-18 15:41

恭喜發財

回復  水豚

羅漢唔會打交架咩?
花羅漢魚是一定會打交架所以要分開來養
騏驎羅漢是比較温和的品種公 ...
benleehk168 發表於 2013-2-6 18:36

會唔會打到唔停唔成功架?
都係要睇夾唔夾嗎?
會唔會有d母魚,好難先會搵到條岩架?

但係都係想問,佢地咬咀咬幾耐先ok?
例如有冇話3日都仲咬就唔得架啦咁呢?

回復 6# 水豚

公、母魚同缸但要用透明胶板間開、等公、母魚日見成自然後再拿開透明胶板!

咬咀還會但唔會日日狂咬!間中會一兩次唔洗擔心!不過要確定是一公一母才ok喎!

如果兩隻都係公咁就會日日狂咬唔放死定!
本版限制顯示個人簽名

回復  水豚

公、母魚同缸但要用透明胶板間開、等公、母魚日見成自然後再拿開透明胶板!

咬 ...
benleehk168 發表於 2013-3-4 15:33

當然要一公一母啦,師兄真是lol
你D魚b仔現在怎樣呀?
可以拍一張照片嗎

真係未見過剛孚化出來的小騏驎羅漢, 謝謝

謝謝分享

下一主題 ›› 返回列表 ‹‹ 上一主題